Träningsutrustning

Vi får ofta frågor från Er angående vilka skydd ni rekommenderar och vilka som är obligatoriska. Därför har vi nu sammanställt lite material som ska ses som en guide i skyddsdjungeln.

Obligatoriska skydd

Har ni redan bestämt er innan Er första träning att ni kommer att fortsätta så tveka inte med att skaffa tandskydd och suspensoar redan då. Annars gäller det att skaffa dessa skydd snarast möjligt eftersom att det dels är en billig försäkring och det hjälper även för Er träningspartner.

Tandskydd

Ett tandskydd är en billig försäkringsom skyddar dina tänder under träning. Modellerna som finns är oftast unisex vilket innebär att de passar både tjejer och killar. Observera att tandskydden måste värmas och anpassas efter just dina tänder och käke så läs manualen noga innan ni gör detta.

Suspensoar

Ett nödvändigt skydd redan tidigt i träningen. Eftersom många tekniker går ut på attack mot skrevet så är en bra suspensoar/grenskydd bra för dig och sin träningspartner som får ut det mesta av sin träning. Vi tillhandahåller skydd för både dam och herr.

Övriga skydd

Utöver de obligatoriska skydden så finns det andra skydd som är bra att ha. Vi listar upp några nedan och även tips om vilka som är mest förekommande.

Benskydd

Redan första terminen så kommer vi att utöva försvar mot sparkar och det innebär även en hel del blåmärken för de som angriper, vilket alla gör någongång under dessa pass. För att undvika större blåmärken och för att få så bra träning som möjligt rekommenderar vi att ett par benskydd införskaffas snarast möjligt. Vilket märke och modell är väldigt personligt och vi rekommenderar att man går ner till en butik och provar olika modeller innan köp.

Skor

På grund av de mattor som vi klubbarna ofta använder, tillåter vi enbart enbart träning barfota eller med brottar/boxar skor. Inomhusskor och springskor tillåts ej på mattorna. Priser på dessa är allt ifrån 399kr till 2000kr+.

Handskar

För att kunna träna så realistiskt som möjligt utan skador så rekommenderar vi att man skaffar ett par handskar i MMA-modell med tjockare vaddering upptill.